Waarom bieden wij Klarna aan en hoe bescherm je jezelf tegen malafide webshops

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 15:20

Deze week was er weer een heel item over de achterafbetaalmogelijkheid van Klarna, bij RADAR.

Het klopt dat het ons steeds makkelijker wordt gemaakt om iets kopen en pas achteraf je aankopen te betalen.
Als je daar niet goed mee omgaat zit je voordat je het weet met heel veel onbetaalde aankopen. En betaal je te laat? Dan lopen de kosten snel op.

Als webwinkel zijn we verplicht een betaling achteraf aan te bieden. Bij de website provider die wij gebruiken is er alleen de keuze voor Klarna. Op zich zijn de meeste bedrijven die achteraf betalen aanbieden aan de consument, een beetje hetzelfde. En zijn de kosten bij te late betaling  bij allemaal hoog.

Voor ons als webshop is een bestelling die via Klarna betaald wordt, een kostenpost. Wij hebben er tot nu toe voor gekozen om deze duurdere betaalmethode niet door te berekenen aan de klant. Maar Klarna rekent ons hoge percentages door per bestelling. Voor ons dus zeker niet zo  gunstig als een betaling per Ideal.

Als je een webwinkel niet kent is via Klarna betalen een veilige keuze. Immers, wordt je bestelling niet geleverd, dan betaal je ook niet.
In deze tijd waarin malafide websites als paddenstoelen uit de grond schieten, een begrijpelijke keuze.

Er zijn een aantal dingen waar je als consument op kunt letten als je een aankoop doet bij een voor jou onbekende webshop.

  • Er moeten altijd contactgegevens vermeld worden:

        Adres, KVK nummer, BTW nummer, mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen.
       ZIe je alleen een mogelijkheid voor contact per e-mail? Bestel dan liever niet.
       Als webshop eigenaar ben je ook verplicht deze gegevens te vermelden op je site. Maar er zijn dus genoeg webwinkels die dat niet doen.

  • Kijk of een webshop een keurmerk heeft.

        Wij hebben het Thuiswinkel keurmerk. Een certificering waarbij je aan veel punten moet voldoen, en die ieder jaar weer opnieuw worden            getoetst:
        * Bescherming van persoonsgegevens, * veilig kunnen shoppen * je winkel moet voldoen aan het retour en herroepingsplicht beleid zoals                dat  in  de wet geregeld is voor aankopen op afstand * Mogelijkheid tot betalen achteraf, en nog veel meer. (Waarbij we zeker niet willen                beweren dat webwinkels zonder keurmerk geen betrouwbare websites zijn!)

  • Zoek naar reviews op de site of on-line, maar kijk  ook of dit geverifieerde reviews zijn.


Koop vooral niet via een site waarbij dit allemaal ontbreekt.
Een keurmerk voeren en reviews die geverifieerd  zijn, is best kostbaar.
Toch hebben wij daar al vrij snel voor gekozen.
Als je bij ons per Ideal betaald weet je dus zeker dat je je bestelling ook krijgt.
Je besteld dus veilig.
Daarnaast zijn we ook altijd snel te bereiken, per telefoon maar ook per mail.Dit wordt de hele dag door gecontroleerd en eerlijk gezegd ook 's avonds.
Overdag zijn we natuurlijk bezig met het maken van bestellingen en kan het iets langer duren voor je wordt terug gebeld of gemaild.


Wij zijn de laatste om onze klanten te betuttelen. Als je wilt bestellen via Klarna, moet je dat vooral  doen. 
Toch willen we klanten ook een beetje  behoeden voor onverantwoorde aankopen.
Dat is de reden waarom we overwegen om kosten te gaan doorberekenen voor het betalen via Klarna.
Want bedenk, wij hebben een keurmerk, bij ons kun je reviews lezen van klanten die ook daadwerkelijk bij ons besteld hebben.
Het niet doorberekenen van de kosten voor achteraf betalen is eigenlijk een stukje service. Maar we realiseren ons dat we door dit door te berekenen, we mensen misschien  meer bewust kunnen maken.
Vooralsnog houden we betaling via Klarna gratis, indien we dit gaan wijzigen zullen we dit duidelijk kenbaar maken op onze site en in een nieuw blog.

  • Als laatste:
    Wees je ook bewust van het bestaan van Drop-shipping sites. Daar vindt je vaak alleen de mogelijkheid tot contact via e-mail.
    Als je even internet af speurt bij de bekende Chinese  aanbieders, vindt je dezelfde artikelen vaak vele malen goedkoper. Hoe vaak het mij niet is gebeurd dat ik dacht bij een Nederlandse site te bestellen en mijn pakketje gewoon rechtstreeks uit China kwam en het retourneren prijzig of bijna onmogelijk was!

Misschien dat het lezen van deze blog al helpt als je een aankoop bij een webwinkel overweegt en je in ieder geval weet waar je op moet letten.

Lia Knopper

So Sweet Gifts & More

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.